Marchewkowe pole

Ciasto kojarzy ci się z bombą kaloryczną? Niekoniecznie musi być ono tuczące, nie musi zawierać szklanki cukru czy też masę kremu. Wersje fit często są równie dobre a czasem nawet i lepsze, a możemy spożywać je codziennie nie martwiąc się o naszą sylwetkę.
Zdecydowanie jednym z takich ciast jest marchewkowe pole. Ciasto szybkie i mega proste w wykonaniu, a w smaku? To pozastawiam do oceny wam.

Składników nie ma tutaj wiele w tym cała prostota tego przepisu. Pół kilograma marchwi, jajko, garść rodzynek oraz 3 łyżeczki miodku. Składniki są tylko cztery a więc przygotowanie tego ciasta nie powinno być ani trudne, ani czasochłonne i tak jest w rzeczywistości. Wystarczy zetrzeć marchew na tarce w cienkie oczka, wymieszać z jajkiem, rodzynkami oraz miodem i cienko rozłożyć na blaszy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Po tym czasie możemy wyciągnąć nasze marchewkowe pole. Proponuje podzielić je na prostokąciki w kształcie wafelków, Będzie to świetną przekąska na trasę do domu lub do zjedzenia w pracy.
Jak widzicie ciasto nie musi mieć tysiąca kalorii czemu dowodzi nasze pyszne ciasto bez cukru i glutenu

Author: e-dopalacze.pl